All products

Cover systems

Vossebelt heeft een breed assortiment aan afdeksystemen ontwikkeld voor zijn producten. Die monteren we ook achteraf op bestaande kippers en containers. Onze afdeksystemen zijn te verdelen in kappen en kleden.

Kappen

Aluminium vouwkappen

Onze aluminium vouwkappen worden aangedreven door de PTO van de vrachtwagen of onafhankelijk door een powerpack. De vouwkappen zijn te bedienen vanuit de cabine. De ruimte tussen de de vouwkappen en de achterklep dichten we af met een scharnierend achterklepje.

Aluminium draaikappen

Aluminium draaikappen worden vaak gebruikt in combinatie met een autolaadkraan. Want door de geringe hoogte profiteert de gebruiker van maximale inhoud van de kipper of container en blijft er ruimte over om de giek van de kraan over de kappen te plaatsen in gesloten uitvoering. U kunt er ook voor kiezen de giek tussen de kappen te plaatsen. Dan voeren wij de kappen smaller uit en monteren borstels aan de uiteinden hiervan om het geheel toch goed af te sluiten.

Aluminium 1-zijde kap

Bij kippers waarvan een zijwand geopend kan worden, passen we de 1-zijde kap toe. Die scharniert over de vaste wand en wordt hydraulisch aangedreven door de PTO van de vrachtwagen. Tijdens het sluiten van de kap, draait deze over de lading heen.

Kleden

Asfaltkleedpakket

Een voordeliger alternatief voor een aluminium kap is het asfaltkleedpakket. Rondom het kleed zitten stalen ringen waarmee het bevestigd wordt aan twee stalen kabels. Die zitten in lengte gemonteerd tussen kopschot en achterrong. Als een soort gordijn kan de gebruiker het kleed openen en sluiten. In gesloten toestand is het kleed vast te zetten met rubberen rekkers. Het lage gewicht is een belangrijk voordeel van het asfaltkleedpakket.

Rolkleed

Vossebelt heeft twee types rolkleden in het assortiment. Bij het ene model wordt het kleed opgerold op een buis die bovenop het kopschot is gemonteerd. Met een afneembare slinger is die rol op of af te rollen. De slinger doet tegelijk dienst als vergrendeling van het rolkleed. Bij het andere type rolkleed wordt het kleed opgerold van de rechter- naar de linkerzijwand of andersom. Aan een zijde van het kleed zit een aluminium plank met slinger waarmee het kleed opgerold kan worden. Die plank rust op het kopschot en de achterdeuren. Eventueel wordt deze ondersteund door uitneembare kleden beugels of spanbanden.

Klapnetten

Om lading snel en eenvoudig af te dekken, heeft Vossebelt klapnetten in het programma. Klapnetten bestaan uit twee stalen frames met daartussen een fijnmazig net gemonteerd. Deze scharnieren om de bovenrand van de container. U bedient de klapnetten aan de voorzijde van de container met een buis.

Benieuwd geworden naar wat Vossebelt voor u kan doen? We geven u graag meer informatie!