Alle producten

Bandlossers

Waar geen ruimte is voor een traditionele kipper of een gedoseerde afgifte van goederen van belang is, doet de bandlosser goed werk. De bandlossers van Vossebelt onderscheiden zich door kwaliteit, stabiliteit en een zeer laag eigen gewicht. Combineer dat met de goede doseerbaarheid en onze bandlossers zijn onmisbaar voor wie asfalt, zand, grind en gebroken puin te lossen heeft.

Hoogwaardig staal en hittebestendig rubber

De bovenbouw van de bandlosser bestaat uit een geïsoleerde trechter, bekleed met hoogwaardig staal aan de binnenzijde. Een hydraulisch aangedreven losband onderin de bandlosser draait de lading naar buiten door een hydraulisch te openen en sluiten achterklep. De losband in dit systeem is gemaakt van een speciaal ontwikkeld type hittebestendig rubber. De band wordt ondersteund door hoogwaardige onderliggers.

Flexibel in te zetten en stabiel

Door te lossen met een losband, is minder ruimte nodig. Dat maakt onze bandlossers perfect voor gebruik in tunnels en onder bomen, bovenleiding, matrixborden en andere obstakels op hoogte. Het bandlossysteem biedt ook een betere stabiliteit. Op een ongelijke ondergrond hoeft immers niet meer gekipt te worden. En omdat er niet gekipt wordt, hoeft er ook geen fronthefcilinder gebruikt te worden. De opbouw kan daardoor kort achter de cabine geplaatst worden. De lading kan zo beter verdeeld worden waardoor een optimale asbelasting bereikt kan worden.

Benieuwd geworden naar wat Vossebelt voor u kan doen? We geven u graag meer informatie!